Advocaatmuffins

INGREDIËNTEN:
  • 50 g boter
  • 300 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eieren
  • 100 ml halfvolle melk
  • 200 ml advocaat
VOORBEREIDING:
  • Oven voorverwarmen op 200 graden
BEREIDINGSWIJZE:
  • Boter zachtjes laten smelten.
  • In een schaal de bakmeel mengen met de suiker, bakpoeder en een mespunt zout.
  • In een andere kom de eieren loskloppen met melk.
  • De gesmolten boter en 150 ml advocaat luchtig erdoor kloppen.
  • Het eimengsel met een vork of houten lepel snel door de bakmeel roeren (paar klontjes is niet erg).
  • Het beslag in de muffinvormpjes scheppen.
  • De rest van de advocaat op het beslag in de vormpjes scheppen.
  • Vormpjes op het rooster in het midden van de oven schuiven en de muffins in 25-30 min. goudbruin en gaar bakken.
  • In de vormpjes 5 min. laten afkoelen.
  • Muffins uit de vormpjes nemen en op een taartrooster verder laten afkoelen.


Populaire posts van deze blog

Stroopwafels

Koffietaart

Broodegeltjes met sesam, kaas of maanzaad