Advocaatmuffins
INGREDIËNTEN:
- 50 g boter
- 300 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- 100 g witte basterdsuiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 eieren
- 100 ml halfvolle melk
- 200 ml advocaat
- Oven voorverwarmen op 200 graden
- Boter zachtjes laten smelten.
- In een schaal de bakmeel mengen met de suiker, bakpoeder en een mespunt zout.
- In een andere kom de eieren loskloppen met melk.
- De gesmolten boter en 150 ml advocaat luchtig erdoor kloppen.
- Het eimengsel met een vork of houten lepel snel door de bakmeel roeren (paar klontjes is niet erg).
- Het beslag in de muffinvormpjes scheppen.
- De rest van de advocaat op het beslag in de vormpjes scheppen.
- Vormpjes op het rooster in het midden van de oven schuiven en de muffins in 25-30 min. goudbruin en gaar bakken.
- In de vormpjes 5 min. laten afkoelen.
- Muffins uit de vormpjes nemen en op een taartrooster verder laten afkoelen.