Baktips en wetenswaardigheden

Beslag gemorst

Verwijder beslag dat aan de buitenkant van de vorm is gemorst direkt. Anders verbrandt dit tijdens het bakken.

Amandelen en noten bewaren

Amandelen en noten kunnen niet zo lang bewaard worden omdat ze snel ranzig worden. Ze kunnen wel ingevroren worden.

Beslag en deeg bereiden

- Op welke temperatuur moet ik de ingrediënten toevoegen?

Gebruik de ingrediënten op de aangegeven temperatuur in het recept. Koude boter kan geschikt zijn voor het maken van koekjesdeeg, maar in een cakebeslag zorgt koude boter dat de cake niet zo luchtig wordt.

- Kan ik eieren zo uit de koelkast gebruiken?

Het is beter om de eieren eerst op kamertemperatuur te laten komen. Gebak wordt luchtiger als de eieren op kamertemperatuur zijn.

- Kan ik ook iets langer mixen, zodat het beslag extra luchtig wordt?

Nee, houd altijd de mixtijden van de verpakking exact aan. Te lang of te kort mixen vergroot de kans dat het gebak inzakt. Gebruik ook altijd het aanbevolen materiaal. Als u een keukenmachine wilt gebruiken voor het deeg of beslag, kijk dan eerst in de handleiding welke stand u het beste kunt gebruiken. Keukenmachines zijn erg krachtig en kunnen het deeg of beslag stuk slaan.

Marsepein

Met marsepein kan je prachtige figuurtjes maken. Je kan roosjes maken maar je kan het ook simpel houden door er gewoon kleine figuurtjes uit te steken.

Strooisels

Je kan de Muffins bestrooien met gekleurde balletjes, sterretjes en pareltjes

Foodwriter

Op je marsepein of fondant kan je schrijven met een speciale pen, er komt eetbare inkt uit

Mooie papieren bakjes

Je kan natuurlijk de standaard witte papieren bakjes bebruiken maar in veel speciaalzaken zijn prachtige kleurrijke bakjes te koop.

Lintjes

Om het papieren bakje kan je ook een lintje doen, dan ziet het er meteen luxe uit.

Royal Icing

Om een mooi laagje op je Muffins te maken kan je royal icing gebruiken.
Er is kant en klare icing, maar je vindt ook een goed recept op Het Zoete Blog.

Paasversiering voor muffins

Maak "gewone" muffins volgens het basis recept, smelt een reep chocolade en smeer de warme chocolade over de muffins. Plaats in de nog warme chocolade een chocolade ei of een suikerkuikentje. Simpel maar wel lekker en het staat leuk op tafel bij de paasbrunch.