INGREDIËNTEN: 200 g bloem 100 g witte basterdsuiker 200 g boter (in blokjes) 5 eieren 50 g pure chocolade (in kleine stukjes) 100 g kristalsuiker 35 ml versgezette espresso of sterke koffie 2 eetlepels sinaasappellikeur (Gall&Gall) BEREIDING: In een kom de bloem en basterdsuiker mengen. Met twee messen 125 g boter door de bloem snijden, 1 ei en 1-2 el ijskoud water toevoegen. Het geheel met koele handen tot een soepel deeg kneden, of in de keukenmachine of blender de bloem, basterdsuiker, 125 g boter, 1 ei met de pulseknop tot een kruimelig deeg mengen. Dan 1-2 el ijskoud water toevoegen en kort mengen. Het deeg in plasticfolie verpakken en minstens 1 uur in koelkast laten rusten. De oven voorverwarmen op 175 °C. Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot een ronde lap, 4 cm groter dan vorm. De ingevette vorm met het deeg bekleden. Een vel bakpapier op het deeg leggen en steunvulling (of bakparels of spliterwten) erin scheppen. De deegbodem in h...