Cake met kersenvulling en glazuur
MATERIAAL:
- Cakevorm van 28 cm
- Mixer met garden
- 1 pak Koopmans fijne cake
- 150 gr roomboter of margarine
- 4 eieren middelgroot
- 50 ml melk (4 eetlepels)
- 1 blik kersenvlaaivulling
- 1 zakje glazuur
- alles op kamertemperatuur
BEREIDING:
- Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm voor
- Spray de binnenkant van de cakevorm met bakspray
- Klop de boter in een beslagkom met de mixer zacht en romig
- Voeg de cakemix, melk en eieren in één keer toe
- Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel
- Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag
- Doe het beslag in de cakevorm
- Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin. Heteluchtoven 150℃, Elektrische oven 160℃, Gasoven stand 2-3
- Laat op een rooster goed afkoelen
- Snijd de cake in de lengte door
- Bedek de onderste helft met een laag kersenvlaaivulling
- Zet de bovenste helft op de onderste besmeerde helft
- Verwarm het zakje glazuur in kokend water gedurende vijf minuten en bedek de bovenkant van de cake met het glazuur