Cake met kersenvulling en glazuur

MATERIAAL:
  • Cakevorm van 28 cm
  • Mixer met garden
INGREDIËNTEN:
  • 1 pak Koopmans fijne cake
  • 150 gr roomboter of margarine
  • 4 eieren middelgroot
  • 50 ml melk (4 eetlepels)
  • 1 blik kersenvlaaivulling
  • 1 zakje glazuur
  • alles op kamertemperatuur
BEREIDING:
  • Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm voor
  • Spray de binnenkant van de cakevorm met bakspray
  • Klop de boter in een beslagkom met de mixer zacht en romig
  • Voeg de cakemix, melk en eieren in één keer toe
  • Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel
  • Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag
  • Doe het beslag in de cakevorm
  • Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin. Heteluchtoven 150℃, Elektrische oven 160℃, Gasoven stand 2-3
  • Laat op een rooster goed afkoelen
  • Snijd de cake in de lengte door
  • Bedek de onderste helft met een laag kersenvlaaivulling
  • Zet de bovenste helft op de onderste besmeerde helft
  • Verwarm het zakje glazuur in kokend water gedurende vijf minuten en bedek de bovenkant van de cake met het glazuur


Populaire posts van deze blog

Stroopwafels

Koffietaart

Broodegeltjes met sesam, kaas of maanzaad