Kaneelmuffins

INGREDIËNTEN:
voor 10 muffins
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 110 gram kristalsuiker
  • 225 ml melk
  • 85 gram roomboter
  • 75 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels kaneel
VOORBEREIDING:
  • Verwarm de oven voor op 190 graden
BEREIDINGSWIJZE:
  • Meng de basterdsuiker en de kaneel samen in een kom
  • Meng de bloem met het bakpoeder en de suiker in een kom
  • Smelt de boter
  • Meng in een andere kom het ei en de melk, en roer daar de gesmolten boter door
  • Meng het eimengsel met een spatel met het bloemmengsel tot een samenhangend beslag
  • Schep 1 eetlepel beslag in de muffinvormpjes
  • Strooi de kaneelsuiker in elk vormpje
  • Bedek de kaneelsuiker weer met wat beslag en bestrooi nogmaals met de kaneelsuiker
  • Eindig met een laagje beslag
Bak de muffins gedurende 20 in het midden van de oven op 190 graden



Populaire posts van deze blog

Stroopwafels

Koffietaart

Broodegeltjes met sesam, kaas of maanzaad