New York cheesecake

INGREDIËNTEN:
  • 200 g digestive koekjes
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 vanillestokje (zakje)
  • 600 g MonChou (pakje à 100 g)
  • 2 el tarwebloem
  • 175 g witte basterdsuiker
  • 3 middelgrote eieren
  • 125 g crème fraîche
BEREIDING:
  • Verwarm de oven voor op 120 °C.
  • Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Maal de biscuits in de keukenmachine fijn.
  • Smelt de boter.
  • Doe de gemalen koekjes in een kom en roer de boter en kaneel erdoor.
  • Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan.
  • Zet tot gebruik in de koelkast.
  • Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.
  • Meng samen met de Mon Chou, bloem, suiker, eieren en crème fraîche in de keukenmachine tot een egale massa.
  • Schep in de vorm en strijk glad.
  • Bak ca. 1 1/2 uur in het midden van de oven.
  • De cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet. Laat in de oven afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Zet de cheesecake voor het serveren minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.


                        

Populaire posts van deze blog

Stroopwafels

Koffietaart

Broodegeltjes met sesam, kaas of maanzaad