Speculaasmuffins
INGREDIËNTEN:
- voor ca. 12 muffins
VOORBEREIDING:
- voor ca. 12 muffins
- 225 gram cakemeel (pak)
- 1 theelepel bakpoeder
- 60 gram donkerbruine basterdsuiker
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 1 ei
- 200 ml melk
- 75 gram boter (gesmolten)
- theelepel zout
VOORBEREIDING:
- Oven voorverwarmen op 200 graden
- Zeef de cakemeel, het bakpoeder, de suiker, een halve theelepel zout en de speculaaskruiden boven een kom
- Maak in het midden een kuiltje
- Roer in een andere kom het ei los met een vork, roer de melk en de gesmolten boter er door
- Schenk dit eimengsel in het kuiltje in de andere kom en roer alles met een vork tot een licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra je geen meel meer ziet
- Vul de muffinvormpjes met het beslag
- Bak de muffins in het midden van de oven gaar en goudbruin in ca. 20 min.
- Muffines uit de vorm laten afkoelen op een rooster