Argentijnse Alfajores van Koningin Maxima


INGREDIËNTEN:

Voor het koekjesdeeg:
  • 300 gram maizena
  • 200 gram bloem
  • 1 vanillestokje, gebruik alleen het merg
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 4 eidooiers
  • 1 theelepel baksoda
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 150 gram suiker
  • 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel cognac
  • 1 citroen, gebruik alleen de geraspte schil

Voor de vulling:
  • 1 blikje kant en klare dulce de leche
  • Geraspte kokos

BEREIDING:
  • Verwarm de oven voor op 160 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Roer in een kom de maizena, bloem, suiker, baksoda, bakpoeder, vanille-merg en de geraspte citroenschil door elkaar.
  • Voeg vervolgens de zachte boter, eidooiers en cognac toe.
  • Kneed met je handen tot een stevig deeg.
  • Vorm een bal en laat dit in een kom een uur rusten.
  • Lukt het vormen van een bal niet?
  • Voeg dan 1 of 2 eetlepels citroensap toe.
  • Rol het deeg uit met een deegroller en steek met een glas of speciale koekjesvorm rondjes uit het deeg.
  • Kies voor rondjes met een diameter van ongeveer 4 centimeter en een halve centimeter dik.
  • Leg de rondjes op de bakplaat. Let op: de koekjes moeten niet te dicht tegen elkaar liggen.
  • Bak 10 tot 12 minuten tot de koekjes licht verkleuren.
  • Laat de koekjes vervolgens afkoelen.
  • Smeer een laag dulce de leche op een koekje en plak een ander koekje hier bovenop.
  • Rol de plakkerige zijkanten van het samengestelde koekje door de kokosrasp.