Argentijnse Alfajores van Koningin Maxima
INGREDIËNTEN:
Voor het koekjesdeeg:
- 300 gram maizena
- 200 gram bloem
- 1 vanillestokje, gebruik alleen het merg
- 2 theelepels bakpoeder
- 4 eidooiers
- 1 theelepel baksoda
- 2 theelepels bakpoeder
- 150 gram suiker
- 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 1 theelepel cognac
- 1 citroen, gebruik alleen de geraspte schil
Voor de vulling:
- 1 blikje kant en klare dulce de leche
- Geraspte kokos
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 160 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Roer in een kom de maizena, bloem, suiker, baksoda, bakpoeder, vanille-merg en de geraspte citroenschil door elkaar.
- Voeg vervolgens de zachte boter, eidooiers en cognac toe.
- Kneed met je handen tot een stevig deeg.
- Vorm een bal en laat dit in een kom een uur rusten.
- Lukt het vormen van een bal niet?
- Voeg dan 1 of 2 eetlepels citroensap toe.
- Rol het deeg uit met een deegroller en steek met een glas of speciale koekjesvorm rondjes uit het deeg.
- Kies voor rondjes met een diameter van ongeveer 4 centimeter en een halve centimeter dik.
- Leg de rondjes op de bakplaat. Let op: de koekjes moeten niet te dicht tegen elkaar liggen.
- Bak 10 tot 12 minuten tot de koekjes licht verkleuren.
- Laat de koekjes vervolgens afkoelen.
- Smeer een laag dulce de leche op een koekje en plak een ander koekje hier bovenop.
- Rol de plakkerige zijkanten van het samengestelde koekje door de kokosrasp.